Unió Sindical Obrera de Catalunya Portada   |  Contacte   |  Login
USOC
Acció Sindical Sindicat Immigració Dones Joventut jubilats Serveis
Formació Comunicació" Legislació Normalització Afiliat
Ensenyament Usoc
Seguretat Privada USOC
Formació
Solidaritat Sotermun
Confederación USO
Confederació Europea de Sindicats
Confederació Sindical Internacional
USO-ASISA
NOTICITES

   Pàgina anterior 
  pàgina  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Següent pàgina  Següent grup
 CURSOS A DISTÀNCIA DESDE LA USO

29/04/2015

 STOP MARE MORTUM

27/04/2015

De nou som testimonis del drama del Mediterrani, on diumenge (19 d’abril) passat van perdre la vida més de 800 persones que fugien de conflictes armats i de la pròpia precarietat dels seus països d’origen. És per aquest motiu que la plataforma d’entitats Stop Mare Mortum, denuncia i condemna el Genocidi Migratori que està convertint el mar Mediterrani en un cementiri. Segons estimacions de la Organització Internacional per a les Migracions, es calcula que durant el 2015 poden arribar a perdre la vida intentant arribar a Europa fins a 30.000 persones.

Aquesta situació dramàtica contrasta amb les polítiques migratòries de la Unió Europea, que continua veient la immigració irregular com una vulneració de les fronteres europees, i no com una crisi humanitària, posant els interessos econòmics per davant de la vida i de la dignitat humanes. El fet que moltes de les persones que han mort fossin possibles demandants d’asil, deixa en evidència la manca d’implicació de les institucions europees a l’hora de d’aplicar polítiques d’asil i refugi amb garanties, tal i com estipula la Convenció de Ginebra de 1951, i de la qual tots els estats membres són firmants. Tampoc no podem obviar la complicitat dels estats europeus amb aquells governs de tercers països que per diversos motius, no donen resposta a les necessitats dels seus ciutadans i ciutadanes. Aquesta complicitat només respon a polí ;tiques exteriors basades en interessos econòmics i acords comercials, que arriben a l’extrem de destinar una part important dels fons de cooperació europea al finançament de centres d’internament i altres mesures repressives als estats de la riba sud del mediterrani.

Així mateix, el decàleg de propostes plantejades per la Comissió Europea com a solució a la tragèdia viscuda, continua sense donar una resposta humanitària al patiment d’aquelles persones que, per motius diversos, es veuen obligades a fugir dels seus països d’origen. Ans al contrari, la solució de la Comissió Europea passa per reforçar el control dels fluxos migratoris, obviant la necessitat de donar una primera resposta de socors i salvament a totes aquelles persones que intenten creuar el mar Mediterrani. Declaracions com la del Ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, que justifica la manca d’una operació de salvament per evitar un possible efecte crida, ens demostren la hipocresia d’unes institucions que han renunciat a la seva vessant més humanitària i de compromís amb els drets humans i que prefereixen “l’efecte mort” com a mesura dissuasiva.

Per aquests motius, i perquè ens oposem que se segueixi legitimant aquest genocidi migratori, la Plataforma Stop Mare Mortum exigeix a la Unió Europea i als estats membres que:

Dotin de pressupost i reorientin les funcions de l’Agència Europea de Control de Fronteres (FRONTEX), amb l’objectiu que realitzi tasques de rescat a les víctimes del drama del Mediterrani. La UE no pot seguir obviant la seva responsabilitat de salvament.
Destinin més recursos a les polítiques d’asil i refugi i es presentin propostes que donin resposta a les persones que fugen de conflictes armats o són víctimes de persecucions. És essencial facilitar vies legals perquè les persones demandants d’asil puguin exercir el seu dret de demanar refugi als estats europeus, i no es vegin obligades a arriscar la seva vida en un camí que, molt probablement, els portarà a la mort.
Acabin amb la hipocresia de les polítiques d’externalització de fronteres de la UE, que tenen com a objectiu traslladar el drama migratori a tercers països a canvi d’acords econòmics i comercials.
Canviïn les actuals polítiques europees d’intervenció militar a tercers països per unes polítiques de resolució de conflictes basades en el diàleg entre estats.
Garanteixin que els fons de cooperació europeus destinats a tercers països no siguin instrumentalitzats a favor dels propis governs europeus o de governants sense escrúpols.
Pel dret a la vida i a la dignitat humanes, NO MÉS MORTS al mar Mediterrani.

CONVOCATÒRIA
Dilluns 27 d’abril de 2015
19h (atenció a la premsa 18:45h)
Davant la Comissió Europea a Barcelona
(C/Provença amb Passeig de Gràcia)


 28 D'ABRIL, DIA INTERNACIONAL DE LA SEGURETAT I SALUT EN EL TREBALL

27/04/2015

El proper 28 d'Abril, es el dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball. Als documents adjunts podeu trobar el cartell i el manifest.
 USOC VALORA LA IMPORTANT VICTORIA DEL SINDICAT EN LES ELECCIONS DE GAS NATURAL FENOSA

20/04/2015

 S'INCREMENTEN ELS PREUS AL MARÇ, I ELS SALARIS SEGUEIXEN CAIENT

17/04/2015

Els preus en el mes de març han pujat un 0,7% a Catalunya i un 0,6% a l'Estat Espanyol, com a conseqüència de l'augment del preu del transport , vestit, calçat, oci, cultura, restauració i hotels .

Aquests increments de la inflació al març, han moderat la caiguda interanual de preus que continua en taxes negatives: -0,3% a Catalunya i el -0,7% a Espanya.

Aquesta situació és la millor demostració que no estem sortint de les crisis i és necessari que els salaris s'incrementin per reactivar el consum i permetin crear ocupació.

Per a això cal que la negociació col·lectiva jugui un paper positiu en aquest creixement dels salaris que durant la crisi han perdut més de 8 punts de poder adquisitiu i atacar el principal problemes social l'atur, amb una reactivació de l'economia que passa per incrementar les rendes dels actius i la protecció social dels aturats, que afavoreixi un creixement real de l'economia que es redistribueixi entre les persones i no només en les dades macroeconòmiques i per uns pocs.

 USOC DÓNA SUPORT A LA JORNADA DEL 18 D'ABRIL D'ACCIÓ GLOBAL CONTRA L'ACORD COMERCIAL D'ASSOCIACIÓ TRANSANLÀNTICA DE COMERÇ I INVERSIÓ (TTIP)

17/04/2015

En aquests moments s'està negociant l'Acord Comercial d'Associació Transatlàntica de comerç i inversió (TTIP), que aquesta negociant la Unió Europea amb els Estats Units.
Un acord que s'està negociant de forma gens transparent i sense dialogar amb les forces socials, negociacions que compten amb l'oposició de la Confederació Europea de Sindicats i els sindicats americans, per entendre que aquests tractats contenen amenaces molt serioses per als drets dels treballadors i treballadores i ciutadania en general, unes negociacions que poden concloure a finals de 2015.
Per aquesta raó s'ha convocat per plataformes socials dels EUA i de la UE, un dia d'Acció Global per al dia 18 d'abril. El sindicat USOC dóna suport a aquestes mobilitzacions que es desenvoluparan en diverses ciutats europees i americanes.

 USOC ES PRESENTA PER PRIMERA VEGADA EN DUES EMPRESES I OBTÉ BONS RESULTATS

17/04/2015

A l'empresa Ambulàncies Baix Ebre , la USOC ha obtingut 6 delegats , la majoria absoluta d'un comitè de 9 , i la resta se'l reparteixen CCOO amb 2 delegats i UGT amb un.

A l'empresa ISS de Solucions Càtering de Mútua de Terrassa en un comite de 5 delegats , i que ens presentàvem per primera vegada la candidatura de USOC ha obtingut un delegat , CCOO 3 delegats i UGT un delegat

 USOC ENTRA PER PRIMERA VEGADA I GUANYA LES ELECCIONS AL COMITÈ D'EMPRESA DE TELEFÒNICA A TARRAGONA

15/04/2015

La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) ha entrat per primera vegada en el comitè d'empresa de Telefònica a Tarragona. Durant la jornada d'ahir, es van celebrar eleccions sindicals a Telefónica.
La candidatura de USOC a Tarragona, en les eleccions sindicals va ser l'opció sindical més votada, obtenint 5 delegats dels tretze que componen el comitè, i un 40% dels vots.
Des de USOC valorem positivament els resultats electorals obtinguts a Telefónica a Tarragona, fet que demostra que el model sindical que representa USOC, centrat en el treballador, és una alternativa que continua rebent un ampli suport per part dels treballadors i les treballadores.
Unió Sindical Obrera de Catalunya és el tercer sindicat en
representació a nivell estatal i a Catalunya.

 CONCENTRACIÓ DELS TREBALLADORS FIXOS-DISCONTINUS DE LA PROVINCIA DE BARCELONA DE CORREUS

08/04/2015

El proper 8 d'Abril a les 10h, hi ha convocada una concentració dels treballadors fixos-discontinus de la provincia de Barcelona de Correus.
Al PDF adjunt hi trobareu tota la informació

 LES DADES DE L'ATUR DE MARÇ REFLECTEIXEN LA CONTRACTACIÓ ESTACIONAL I LA PRECARIETAT LABORAL EN AUGMENT

08/04/2015

Aquest descens de l’atur és poc significatiu i no és una millora sobre unes altes taxes d’atur que persisteixen amb un descens de la protecció social als desocupats unes 64.600 persones han perdut les prestacions i subsidis en un any.

A Catalunya al mes de març l’atur s’ha reduït en 9.469 persones, situant-se en 571.655 les persones en situació d’atur registrades a les oficines del SOC. El major descens s'ha produït al sector serveis (-7.847), seguit per la indústria (-1.095).
En relació a la contractació, aquest mes de març s’han signat un total de 218.599 contractes, dels quals 32.020 han estat indefinits i 186.579 temporals.
Sobre la protecció, a Catalunya hi ha 335.990 persones beneficiàries de prestacions, dels quals 152.993 cobren una prestació contributiva i 150.374 un subsidi o altres (31.944 la Renda Activa d’Inserció).
Des de la USOC, considerem aquestes dades com una conseqüència estacional de l'inici de la Setmana Santa i de les activitats turístiques amb l'arribada del bon temps.
En aquest sentit, entenem que aquestes dades reflecteixen la contractació estacional, temporal i precària que es realitza al llarg d’aquests mesos i, en cap cas representa una millora de la situació del nostre mercat de treball, sinó la perpetuació i extensió d’una contractació de més curta durada, parcial i temporal.
Des de la USOC tornem a denunciar que la reforma laboral i les mesures adoptades pels governs de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya, basades en polítiques d’ajust i retallades, només condueixen a més precarietat laboral i pèrdua de drets de les persones treballadores i la ciutadania en general.
Perquè més enllà de les dades d’aquest mes, cada vegada ens trobem més persones treballadores que són pobres, amb treballs més precaris i amb situació de més vulnerabilitat, i persones en situació de desocupació més desprotegides i amb menys recursos per sobreviure, per això la USOC reitera la necessitat d'una prestació de ingressos que signifiqui una renda garantida de ciutadania per aquestes persones desprotegides.
A més, considera fonamental la USOC, promoure l’ activitat econòmica com únic instrument per la generació d’ ocupació i l’aposta per polítiques d’ ocupació per millorar les oportunitats de treball de les persones en atur.


   Pàgina anterior 
  pàgina  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Següent pàgina  Següent grup